Tukan obrovský

14. června 2009 v 8:58 | Hana |  Zvířata
Rozšířění : Od Guany Surinamu a Francouzké Guany přes Brazílii, Paraguay a Bolívii po severní Argentinu.
Velikost : 53 cm
Prostředí : Pozoruhodně přizpůsobivý druh :žije v pralesích i na pampách. V době zrání ovoce se dokonce početná hejna slétají, místy se objevují ve městech.
Hnízdo : Ve stromových dutinách, někdy po datlech.
Vejce : 2 - bílá
Potrava : Bobule, další plody, bezobratlí živočichové. Plení ptačí hnízda.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama