Něco málo o bércounovi

14. června 2009 v 8:52
Je to malý hmyzožravec. Bývá šedý, nebo hnědý s bílou spodní stranou. Tento rychlonohý živočich zkoumá opadanku dlouhým čenichem a lapá drobné bezobratlé - zejména termity - lepkavým jazykem, ale živí se i ovocem a jinými částmi rostlin. Nestaví si hnízdo, ani nory, ale lovecké stezky, po niž před nepřáteli.
Velikost : 12 - 12,5 cm, ocasu 10 - 16,5 cm, hmotnost 50 - 60 g.
Výskyt : Východní Afrika, lesy a savany
Formace : samotář či pár
Březost : 60 dní
Mláďata : 1 - 2
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama